Ilmoittautuminen jonoon

HASOn hakemukset muuttuivat määräaikaisiksi 1.2.2016 alkaen eli uudet hakemukset ovat voimassa yhden (1) vuoden siitä päivästä, kun ne on tehty. 

HUOM! Muistakaa merkitä hakemuksen jättöpäivä muistiin uusimista varten.

Ennen hakemuksen täyttämistä voitte tarkistaa kohdeluettelosta mitä kohteita tai miltä alueelta asuntoa haette. Kannattaa myös tutustua hakuohjeisiin ja huomioida, että mikäli asumisoikeusmaksun rahoittaa lainarahalla, laina-asiat kannattaa selvittää pankin kanssa hyvissä ajoin kuntoon. HASOn asunnoissa on lisäksi 500 euron vakuus.

Huomioikaa hakemusta täyttäessänne, että siinä pyydetty järjestysnumero ei ole sama asia kuin Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin asiointinumero. Alkuvuonna 2019 haetut järjestysnumerot juoksevat 250 000:n paikkeilla. Väärällä numerolla ei voi saada asumisoikeusasuntoa ja keksitty, liian pieni tai toisen kunnan järjestysnumero ainoastaan aiheuttavat lisävaivaa, kun hakemuksia lähetetään henkilöille, joiden numero ei todellisuudessa oikeuta asumisoikeusasuntoon.

Kun teille tarjotaan asuntoa, meille ei tarvitse ilmoittaa, mikäli tarjottu asunto ei kiinnosta. Hakemuksenne ja numeronne on edelleen voimassa ilman sanktioita.

Jos olette ilmoittautuneet jonoon aikaisemmin, uusi jonoon ilmoittautuminen korvaa aiemmin lähetetyn. Mikäli ette aiemmassa hakemuksessanne ole ilmoittaneet henkilötunnustanne, uutta hakemusta ei pystytä synkronisoimaan vanhan kanssa (lomake ilmoittaa teillä jo olevan voimassa olevan hakemuksen). Tällaisessa tapauksessa olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse (p. 09 668 9910, ma - pe klo 9.00 - 14.30) tai suoraan paikan päällä (Sahaajankatu 3, 00880 Helsinki).

Täytä hakulomake

Printattava hakulomake