22.8.2018

Tutustu Sandikseen Jätkäsaaren asuntomessuilla

Jätkäsaaressa järjestetään syyskuussa uudenlainen asuntomessutapahtuma, johon myös HASO osallistuu osana Helsingin kaupungin organisaatiota. Tapahtumassa monet alueen taloista avaavat ovensa messuvieraille ja näin tekee myös HASO-kohde Sandis.

Syksyllä 2017 valmistunut kohde pitää kahvilaa 7. kerroksen kerhotilassaan perjantaina 7.9. klo 16.30 - 20.00. Paikan päällä voi myös tutustua mehiläisten kasvatukseen ja halukkaat pääsevät kierrokselle talon tiloihin. Sään salliessa kahvila avataan pesutuvan terassille, josta on näkymät Hyväntoivonpuistoon.

Arkkitehdin johdolla Sandis tutuksi

Sandikseen pääsee tutustumaan myös kohteen suunnitelleen JKMM Arkkitehtien Samuli Miettisen johdolla maanantaina 3.9., torstaina 6.9. ja perjantaina 7.9. klo 17.00. Kierrokset lähtevät Helsingin kaupungin messuteltalta.

Lisäksi Sandiksen liiketilassa esitellään uudenlaista Flextila-palvelua 3.9. ja 4.9. Palvelun avulla talot voivat avata yhteistilojaan myös muiden kuin omien asukkaiden käyttöön.

Kiinnostaako kaupungin asuntotuotanto tai kenties kiertokävely?

Helsingin kaupungin teltta sijaitsee Hyväntoivonpuiston tapahtuma-alueella ja erottuu muista teltoista sekä suuren koonsa että värityksensä ansiosta. Mukana menossa ovat kaupungin keskushallinnon ja HASOn lisäksi Helsingin kaupungin asunnot Oy eli Heka sekä Helsingin kaupungin Asuntotuotanto.

Tilassa on esillä Jätkäsaaren pienoismalli, jota täydennetään sitä mukaa, kun alue kehittyy. Lisäksi teltassa on tarjolla on mielenkiintoisia puheenvuoroja asumisoikeusasunnoista, liikennesuunnittelusta ja kaupunkistrategian laatimisesta siihen, miten kaupungin vuokra-asunnon voi saada. Esimerkiksi kaupungin asunto-ohjelmapäällikkö ja HASOn hallituksen puheenjohtaja Mari Randell kertoo, miten Helsinki pitää asuinalueiden eriarvoistumisen kurissa.

Halutessasi voit osallistua muun muassa Kehittyvä kerrostalo -kiertokävelylle tai käydä tutustumassa imujätejärjestelmä Rööriin. Teltalla voi törmätä myös apulaispormestari Anni Sinnemäkeen tai HASOn syyskuussa aloittavaan uuteen toimitusjohtajaan Juha Viljakaiseen.

 

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa 1. - 9.9.2018. Tutustu koko ohjelmaan täällä.

HASO/Sandis, Jätkäsaarenkuja 13, 00220 Helsinki