8.7.2020

Tilannetiedote koronaepidemiasta - vaikutukset HASOn kohteisiin ja palveluihin

Päivitetty 30.7.2020 klo 15:26

Yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi luokiteltu koronavirus (COVID-19) leviää ihmisestä toiseen kosketus- ja pisaratartuntana. HASO tekee parhaansa ehkäistäkseen ja hidastaakseen viruksen leviämistä ja näin suojatakseen erityisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevia.

Viranomaislinjausten mukaisesti maaliskuussa tehtyjä rajoituksia on lähdetty lieventämään 1.6. alkaen.

Talon yhteistiloja on avattu käyttöön jälleen 1.6. alkaen

Talojen kerho- ja harrastetilat sekä talosaunat olivat suljettuina kaikelta käytöltä 20.3-31.5. tartuntariskin vähentämiseksi. Pesutuvat ovat olleet koko ajan käytössä normaalisti.

Käytäthän yhteisiä tiloja vain ollessasi terve, ja kiinnitäthän erityistä huomiota käsi- ja yskimishygieniaan. Tilojen käyttö on suositeltavaa yksin tai pienissä ryhmissä omalla vastuulla Valtioneuvoston ohjeistukset huomioiden.

Saunoissa ja kerhotiloissa tehtiin käyttöönottosiivous ennen tilojen avaamista, minkä jälkeen niiden siivous jatkuu normaalin viikkosiivousohjelman mukaisesti. Kerhotiloihin tilataan myös käsidesiä.

Siivousyhtiöitä on pyydetty tehostamaan siivousta, erityisesti kosketuspintojen desinfiointia.

Saunamaksut

Saunavuoromaksuja aletaan periä 1.8.2020 alkaen. Voit jättää saunavuorosi maksamatta 1.4.-31.7.2020 välisen ajan, jos sinulla oli saunavuoro varattuna koronavirusepidemian alkaessa. Jo maksettuja maaliskuun saunamaksuja ei hyvitetä.

Saunavuoron varannut voi siis itse vähentää 12 € saunavuoromaksun vastikemaksustaan. Uusia vastikekuitteja ei lähetetä. Jos vastikkeesi menee suoramaksuna, suoramaksu veloitetaan automaattisesti oikealla summalla.

Jos sinulla on kysyttävää saunamaksuista, voit ottaa yhteyttä vuokrakirjanpitäjä Kaija Kuismaan kaija.kuisma@laajasalonisannointi.fi. Jos olet maksanut ylimääräisiä saunamaksuja, ne jäävät sinulle ennakoksi vastikekirjanpitoon. Mahdollisia liikaa maksettujen saunamaksujen palautuksia voi pyytää heinäkuun loppupuolelta lähtien.

Yhteispihat - vältä kokoontumista ja muista turvavälit

Kun liikut pihalla, huomioi muut asukkaat ja muista turvavälit sekä etäisyydet.

Karanteenissa olevat asukkaat voivat liikkua pihalla, mutta koronaviruksen tai virusoireiden takia eristyksissä olevien asukkaiden on suositeltavaa pysytellä sisätiloissa ja noudattaa viranomaisten antamaa ohjeistusta.

Asukaskokoukset ja talkoot

Valtioneuvoston ohjeiden mukaan kesäkuussa 50 hengen kokoontumiset sallitaan. Maksimissaan 50 hengen talkoita voi näin ollen järjestää turvavälit ja hygieniaohjeet huomioiden 1.6. lähtien.

Asukaskokouksia suosittelemme järjestettäväksi vasta elokuussa ja myös talohallitusten kannattaa edelleen hyödyntää etäkokouksia. 

Asiakaspalvelupisteen aulapalvelu on suljettu 31.7. asti – asioi verkossa ja puhelimitse

Suosittelemme asioimaan verkossa tai puhelimitse:

Ethän tule toimistoomme sairaana tai flunssaoireista kärsivänä. Huolehdithan käsi- ja yskimishygienista sekä pidät 2 metrin turvavälin.

Yritysvuokralaisille maksuhelpotuksia

HASO antaa tiettyjen toimialojen yritysvuokralaisilleen maksuhelpotuksia Helsingin kaupungin linjauksen mukaisesti. Lue tiedote HASOn yritysvuokralaisille (pdf).

Noudata aina viranomaisohjeistuksia

Uutinen on julkaistu 17.3.2020 ja sitä on päivitetty seuraavasti
19.3. Lisätty tieto, että saunat suljetaan kokonaan sekä ohjeet saunamaksujen maksuun
23.3. Lisätty tarkentavaa tietoa saunamaksujen maksamisesta
27.3. Lisätty tietoa yhteispihoilla toimimisesta
2.4. Lisätty tietoa yritysvuokralaisille annetuista maksuhelpotuksista
15.5. Päivitetty tiedotteeseen tietoa koronarajoitusten lieventämisestä 1.6. lähtien
18.5. Lisätty tarkentavaa tietoa saunamaksujen maksamisesta
1.6. Tiedote on päivitetty vastaamaan ajantasaisia rajoituksia 1.6. lähtien
30.7. Tiedotteeseen päivitetty ohjeita isännöintitoimistossa asioimiseen