27.11.2020

Tilannetiedote koronaepidemiasta - vaikutukset HASOn kohteisiin ja palveluihin

Päivitetty 27.11.2020 klo 15:32

Yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi luokiteltu koronavirus (COVID-19) leviää ihmisestä toiseen kosketus- ja pisaratartuntana. HASO tekee parhaansa ehkäistäkseen ja hidastaakseen viruksen leviämistä ja näin suojatakseen erityisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevia.

Päivitämme tämän sivun ohjeita vastaamaan ajantasaisia viranomaisohjeistuksia.

Asukaskokoukset ja talkoot - yli 10 hengen kokoontumiset kielletty

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä (Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto) päätti kokouksessaan 26. marraskuuta 2020 uusista paikallisista toimista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Yli 10 hengen yleisötilaisuudet on kielletty - tämä koskee mm. asukaskokouksia ja talkoita. 

Tämänhetkisen tilanteen takia isännöintitoimisto on päättänyt järjestää kaikki Helsingin Asumisoikeus Oy:n asukaskokoukset, sekä muut tarpeelliset infotilaisuudet ja kokoukset toistaiseksi etäyhteyksin. Talohallituksen kokoukset ja asukkaiden keskinäiset asukaskokoukset suositellaan myös järjestettäväksi mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin. Yli 10 hengen kokoontumisia ei tule järjestää.

Käytäthän talojen yhteissaunoja sekä kerho- ja harrastetiloja vain terveenä

Talojen kerho- ja harrastetilat sekä talosaunat olivat suljettuina kaikelta käytöltä 20.3-31.5. Pesutuvat ovat olleet koko ajan käytössä normaalisti.

Käytäthän yhteisiä tiloja vain ollessasi terve, ja kiinnitäthän erityistä huomiota käsi- ja yskimishygieniaan. Tilojen käyttö on suositeltavaa yksin tai pienissä ryhmissä omalla vastuulla Valtioneuvoston ohjeistukset huomioiden.

Saunoissa ja kerhotiloissa tehtiin käyttöönottosiivous ennen tilojen avaamista, minkä jälkeen niiden siivous jatkuu normaalin viikkosiivousohjelman mukaisesti. Kerhotiloihin tilataan myös käsidesiä.

Siivousyhtiöitä on pyydetty tehostamaan siivousta, erityisesti kosketuspintojen desinfiointia.

Saunamaksut

Saunavuoromaksuja on alettu periä koronatauon jälkeen jälleen 1.8.2020 alkaen (saunavuoron hinta 12 €/kk). Voit jättää saunavuorosi maksamatta 1.4.-31.7.2020 välisen ajan, jos sinulla oli saunavuoro varattuna koronavirusepidemian alkaessa. Jo maksettuja maaliskuun saunamaksuja ei hyvitetä.

Uusia vastikekuitteja ei lähetetä. Jos vastikkeesi menee suoramaksuna, suoramaksu veloitetaan automaattisesti oikealla summalla.

Jos sinulla on kysyttävää saunamaksuista, voit ottaa yhteyttä vuokrakirjanpitäjä Kaija Kuismaan kaija.kuisma@kiinteistotahkola.fi. Jos olet maksanut ylimääräisiä saunamaksuja, ne jäävät sinulle ennakoksi vastikekirjanpitoon. Mahdollisia liikaa maksettujen saunamaksujen palautuksia voi pyytää heinäkuun loppupuolelta lähtien.

Yhteispihat - vältä kokoontumista ja muista turvavälit

Kun liikut pihalla, huomioi muut asukkaat ja muista turvavälit sekä etäisyydet.

Karanteenissa olevat asukkaat voivat liikkua pihalla, mutta koronaviruksen tai virusoireiden takia eristyksissä olevien asukkaiden on suositeltavaa pysytellä sisätiloissa ja noudattaa viranomaisten antamaa ohjeistusta.

Isännöintitoimiston asiakaspalvelupiste - vältä tarpeetonta asiointia, suosi asiointia puhelimitse ja verkossa

Isännöintitoimiston aulapalvelu ja kokoontumistilat on suljettu koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Palvelemme tapaamisen varanneita asiakkaita ja noudettavat avaimet luovutetaan toimistomme ovella (toinen kerros).

  • Mikäli sinulla on kiireellinen asia tai sovittu tapaaminen, niin sinua palvellaan ovella.
  • Ethän tule sairaana tai flunssaisena asioimaan toimistoon.

Asioi puhelimitse, sähköpostitse ja verkkosivujen kautta:

Yritysvuokralaisille maksuhelpotuksia

HASO antaa tiettyjen toimialojen yritysvuokralaisilleen maksuhelpotuksia Helsingin kaupungin linjauksen mukaisesti (1.4.-30.6.2020). Lue tiedote HASOn yritysvuokralaisille (pdf).

Noudata aina viranomaisohjeistuksia

Uutinen on julkaistu 17.3.2020 ja sitä on päivitetty seuraavasti
19.3. Lisätty tieto, että saunat suljetaan kokonaan sekä ohjeet saunamaksujen maksuun
23.3. Lisätty tarkentavaa tietoa saunamaksujen maksamisesta
27.3. Lisätty tietoa yhteispihoilla toimimisesta
2.4. Lisätty tietoa yritysvuokralaisille annetuista maksuhelpotuksista
15.5. Päivitetty tiedotteeseen tietoa koronarajoitusten lieventämisestä 1.6. lähtien
18.5. Lisätty tarkentavaa tietoa saunamaksujen maksamisesta
1.6. Tiedote on päivitetty vastaamaan ajantasaisia rajoituksia 1.6. lähtien
30.7. Tiedotteeseen päivitetty ohjeita isännöintitoimistossa asioimiseen
8.9. Päivitetty tieto, että isännöintitoimisto pyrkii rajoittamaan vierailuja toimistollaan
13.10. Päivitetty tieto: Suositus yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä. Isännöintitoimiston aulapalvelu on suljettu.
26.11. Päivitetty isännöintitoimiston puhelinnumero
27.11. Päivitetty tieto: Yli 10 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty.