21.5.2021

Sujuvampaa asukastoimintaa! Uusi Talohallituksen puheenjohtajan opas sekä maksukortti helpottamaan asukasaktiivien arkea

HASOn kohteissa asukastoiminta on aktiivista ja asukkaiden toiminnalla on todellista vaikutusta myös kohteiden kuluihin ja kunnossapitoon.

Talohallitusten ja asukasaktiivien arkea helpottamaan saatiin tänä keväänä käyttöön S-Business maksukortti, jonka talohallituksen puheenjohtaja voi tilata kohteelle ja ottaa vastuulleen. Maksukortti mahdollistaa ostosten tekemisen S-ryhmän liikkeissä ilman "kuittirumbaa" tai erillisten maksusitoumusten hakemista - tiedot ostoksista siirtyvät suoraan laskulle, eikä kuitteja tarvitse erikseen skannailla ja lähetellä isännöintitoimistoon.

Pienhankintoja on edelleen mahdollista tehdä myös muista kuin S-ryhmän liikkeistä kuitteja vastaan, mutta suosittelemme S-Business kortin käyttöä.

Kahvia, kesäkukkia ja taloustarvikkeita

Maksukortit on tarkoitettu kohteiden budjetoituja pienhankintoja kuten kesäkukkia ja kokoustarjoiluja varten. Hankinnoista tulee olla talohallituksen päätös. Uusien S-Business korttien käyttöraja vuodessa on 2000 €.

Pukinmäessä sijaitsevan HASO Eskolantien puheenjohtaja Pauli Päiviö on ennättänyt hankkia kohteensa kerhohuoneeseen talohallituksen päätöksen mukaisesti mm. pölynimurin ja muita taloustarvikkeita. Lisäksi kohteen kattoterassien istutuslaatikot saivat piristykseksi multaa, lannoitetta ja uusia kasveja.

- Kortti on kätevä, koska nyt ei tarvitse enää pyytää isännöitsijältä erikseen maksusitoumuslappua, Päiviö kehuu.

HASOn kohteissa asukastoiminnan määrärahat perustuvat kohdekohtaiseen budjettiin, joka laaditaan vuosittain yhteistyössä talohallitusten kanssa. Asukastoiminnan kulut peritään osana kohteen hoitovastiketta.

Uusi Talohallituksen puheenjohtajan opas julkaistiin

HASOssa on ollut työn alla koostaa ohjeet talohallitusten puheenjohtajille yhdeksi perehdytyspaketiksi.

Viime lokakuussa puheenjohtajat saivat ensimmäisen version Talohallituksen puheenjohtajan oppaasta tutustuttavakseen ja saivat esittää siihen kommentteja ja parannusehdotuksia. Kevään aikana opasta hiottiin ja täydennettiin mm. puheenjohtajien jakamilla toimivilla käytänteillä. Valmista opasta esiteltiin 22.4. talohallitusten puheenjohtajille järjestetyssä etätilaisuudessa. 

Oppaasta on nettisivuilla kaikkien tutustuttavana sähköinen versio, jonka voi myös tulostaa. Lisäksi talohallituksilla on ollut mahdollisuus tilata painettua opasta esimerkiksi kohteeseensa yhteistiloihin. Tilatut oppaat painetaan ja toimitetaan kohteisiin kesällä.

Opas on otettu kohteissa ilolla vastaan ja toivomme, että se madaltaa osaltaan kynnystä lähteä mukaan asukastoimintaan!