11.2.2021

Hätänumero 112-päivä on tänään - onhan kotisi paloturvallisuus kunnossa?

Valtakunnallista hätänumero 112-päivää vietetään taas tänään 11.2. Päivän tarkoituksena on muistuttaa arjen turvallisuudesta ja antaa vinkkejä  siitä, miten jokainen itse voi huolehtia omasta ja läheistensä turvallisuudesta.

Tarkista palovaroitin! 

HASO kehottaa kaikkia asukkaitaan, joilla on tavallinen paristoilla toimiva palohälytin, tarkastamaan hälyttimensä kunnon. Muutenkin palohälyttimen toiminta kannattaa testata kuukausittain tai vähintään 112-päivinä eli 11.2. ja 1.12.

Neljä muuta neuvoa paloturvalliseen kotiin

  1. Pidä sammutuspeitettä tai käsisammutinta näkyvällä paikalla kotona, esimerkiksi lähellä keittiön ovea.
  2. Jos poltat kynttilöitä, ne tulee aina sijoittaa palamattomalle alustalle ja valvoa tulta. Myös parvekkeella! Patterilla toimiva led-kynttilä on myös kaunis ja turvallinen vaihtoehto.
  3. Älä koskaan polta ulkotulia parvekkeella tai seinän lähellä. 
  4. Kulkiessasi ovista esimerkiksi rappukäytävään, roskakatokseen tai autohalliin katso, että ovet sulkeutuvat perässäsi eikä ulkopuolisia pääse tiloihin.

Lataa 112 Suomi -sovellus puhelimeesi

Älypuhelimeen ladattavalla 112 Suomi -sovelluksella soitettaessa avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. Soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apu osataan välittää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

112 Suomi -sovelluksen lisäpalveluihin kuuluvat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen sekä vaaratiedotteiden välittäminen.

Lisää tietoa sovelluksesta Hätäkeskuslaitoksen sivuilla

 

Lisää turvallisuustietoa