23.6.2022

HASOn turvallisuustyöryhmä tekee tärkeää työtä turvallisen asumisen varmistamiseksi

HASOssa toimii turvallisuustyöryhmä, jonka tarkoituksena on käsitellä ja esittää HASOlle kohteiden turvallisuuteen liittyviä asioita. Turvallisuustyöryhmään kuuluu pysyvinä jäseninä asukkaiden valitsema turvallisuuskoordinaattori, 1–2 isännöintitoimiston asukasisännöitsijää ja HASOn ylläpitopäällikkö, joka toimii ryhmän puheenjohtajana.

Käytännön turvallisuustekoja

Turvallisuuteen liittyvät panostukset tulevat usein näkyviksi vasta silloin, kun jotakin tapahtuu. Merkittävä osa turvallisuustyöstä onkin ennakointia ja varautumista. Tällä hetkellä turvallisuustyöryhmä on kiinnittänyt huomionsa erityisesti taloturvallisuusohjeiden päivittämiseen, pelastussuunnitelmien ajantasaisuuteen sekä talojen turvallisuusmerkintöihin, kuten portaikkojen kerrosnumerointiin. Kerrosnumerointeja on lisätty yli 50 kohteeseen.

Turvallisuustietoa HASOn verkkosivuilla

HASO on kerännyt käytännön turvallisuustietoa verkkosivujen turvallisuusosioon (https://www.haso.fi/fi/turvallisuus) sekä asukasoppaaseen (https://www.haso.fi/fi/tietoa-asumisoikeudesta/asukasopas). Lisäksi jokaisen kohteen oma pelastussuunnitelma löytyy kohteen omalta sivulta.

Arkiset havainnot ovat tärkeä turvallisuutta lisäävä tekijä. Jos huomaat omassa kohteessasi turvallisuutta heikentävän vian tai puutteen, niin muistathan tehdä siitä vikailmoituksen huoltoyhtiölle. Helpoiten se onnistuu sähköisellä vikailmoituksella https://www.haso.fi/fi/vikailmoitus. Jos voit itseäsi vaarantamatta pienentää havaitsemasi turvallisuutta heikentävän tekijän vaikutusta, esim. sulkemalla auki jääneen oven, niin tee se.

Turvallisuustyöryhmän jäsenet 2022:

Markku Väänänen, HASOn turvallisuuskoordinaattori – asukas, Rastilanraitti 7
Teemu Saarikivi, ylläpitopäällikkö HASO, puheenjohtaja
Jorma Korte, asukasisännöitsijä Kiinteistötahkola
Pentti Koponen, asukasisännöitsijä Kiinteistötahkola
Henrik Hämäläinen, tekninen päällikkö HASO, sihteeri