4.4.2022

HASOn laskujen muistutukset ja erääntyneet saatavat siirtyvät Intrumille


Kuvassa HASO Gunilla ilmasta kuvattuna. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio.

Helsingin Asumisoikeus Oy on siirtynyt käyttämään Intrum Oy:n muistutus- ja perintäpalveluja erääntyneiden maksujen hoidossa.

Tästä eteenpäin sekä HASOn muistutuslaskut että perintäkirjeet toimitetaan asiakkaillemme Intrumin toimesta. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, Intrum lähettää asiakkaalle ensin yhden muistutuskirjeen 14 päivän kuluttua eräpäivästä, jonka jälkeen toinen huomautus on maksuvaatimus ja saatava siirtyy perintään, jos maksua ei edelleenkään makseta.

Muutoksen taustalla on tarve tehostaa saatavien perintää.

Mitä teen, jos saan Intrumilta kirjeen?

Kun maksat laskun kirjeen maksutiedoilla eräpäivään mennessä, asia on sillä kunnossa. Voit maksaa laskun myös kirjautumalla Oma Intrum -palveluun, joka on auki ympäri vuorokauden.

Mikäli et pysty maksamaan maksumuistutusta eräpäivään mennessä, nopein tapa saada apua on kirjautua Oma Intrum -palveluun. Sitä varten tarvitset pankkitunnukset sekä kirjeessä näkyvän asianumeron. Oma Intrumissa voit kätevästi maksaa velkasi, ehdottaa maksusuunnitelmaa tai lähettää viestin Intrumin asiakaspalveluun.

Voit ottaa Intrumiin yhteyttä myös puhelimitse kirjeessä mainituilla yhteystiedoilla. Mikäli sinulla ei ole kirjettä, voit soittaa Intrumin vaihteen numeroon 09 229 111, josta sinut ohjataan asiakaspalveluun.

Maksumuistutuskirjeen kulu on 5 €. Maksuvaatimuksen kulu on riippuvainen erääntyneiden saatavien suuruudesta ja on 14–50 €. Kulut pohjautuvat perintälain 10 a pykälään. Korko on korkolain mukainen, eli tällä hetkellä 7 %.

Apua maksuvaikeuksiin

Jos kohtaat tilapäisiä maksuvaikeuksia kannattaa yhteyttä ottaa heti Intrumiin ja neuvotella maksuajasta ja maksusuunnitelmasta, jotta perintäprosessi ei etene. Apuna Intrumilla on myös Maija-robotti, joka voi soittaa ja lähettää viestejä muistuttaakseen tärkeistä laskuista.

Intrumin verkkosivuilla www.intrum.fi/ voit tutustua tarkemmin palveluun sekä saada vinkkejä henkilökohtaisen talouden hallitsemiseksi.

Myös Helsingin kaupungin asumisneuvonta tarjoaa henkilökohtaista ja yleistä neuvontaa ja ohjausta yllättävissä asumisen tilanteissa kuten esimerkiksi toimeentulon ja talouden muutostilanteissa.

Helsingin asumisneuvonnan verkkosivut www.hel.fi/asumisneuvonta

 

Tiedote jaetaan huoltojen kautta kaikkiin HASO-asuntoihin viikolla 14.