2.12.2020

HASOn 100. kohde valmistui - HASO Svanströminkujalla nautitaan elämästä hulppeilla parvekkeilla

HASO Svanströminkujan kolme valkoista kerrostaloa kohoavat Helsingin suurimman saaren, Laajasalon sydämessä. Vastavalmistuneessa kohteessa on 113 asumisoikeuskotia, joihin asukkaat pääsivät muuttamaan porrastetusti marras-joulukuun vaihteessa.

Kohde on samalla 28-vuotiaan asumisoikeusyhtiön 100. kohde. HASOn ensimmäinen kohde, HASO Itärinne, valmistui Vuosaareen 1993 ja sen jälkeen uusia kohteita on kohonnut eri puolille Helsinkiä lähes joka vuosi.

Erityisesti viime vuosina yhtiö on kasvanut merkittävästi - uusia asuntoja on valmistunut vuosittain yli 300 ja kasvu tulee jatkumaan lähivuosina. Sen ansiosta kohtuuhintaiset ja kysytyt asumisoikeusasunnot riittävät entistä useammille.

HASO Svanströminkujan ylimmiltä parvekkeilta voi katsella Suomenlinnaan ja kantakaupunkiin


Kuva: Ylimpien kerrosten asunnoista voi katsella kattojen yli kantakaupungin torneja.

HASOn uusimman kohteen kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, mikä tuo mukavasti lisätilaa ja asumismukavuutta ennen kaikkea kesäaikaan. Lisäksi erityisesti ylimmissä kerroksissa näkymät kattojen yli merelle ovat hulppeat - jopa sateisena marraskuun lopun päivänä.


Kuva: Joissain asunnoissa parveke on jopa 17 metriä pitkä.

K-kauppias järjesti asukkaille tervetuliaisyllätyksen

Avaintenjakopäivän aattona läheisen K-Supermarket Saaren kauppias Teppo Ojala hurauttaa HASO Svanströminkujan pihaan pakettiautolla. Autoon on pakattu joulumielen tuovat yllätykset jokaiselle asunnolle. Tervetuliaskassit jaetaan asuntojen keittiöihin muuttajien piristykseksi. K-kauppiaan tervehdys sisältää hieman suolaista ja makeaa - jokaiselle jotakin periaatteella.


Kuva: Teppo Ojala kertoo kiertelevänsä kauppansa lähialueilla ja seuraavansa näin alueen vilkasta uudistuotantoa. Taustalla oleva taideteos on HASO Svanströminkujan A-portaassa.

Ojalan tavoitteena on tervehtiä kaikkia kauppansa lähialueen uudisrakennuksiin muuttavia ja toivottaa näin tervetulleeksi Laajasaloon. 

Lue lisää tietoa HASO Svanströminkujasta