14.11.2019

HASO Rantapuiston kortteli kisaa Rakentamisen Ruusu 2019 -palkinnosta

HASO Rantapuisto ja sekä Heka Koillinen Oy:n kohde Pukinmäessä muodostavat yhdessä "Nikamat" korttelin, joka on ehdolla Rakentamisen Ruusu 2019 -tunnustuksen saajaksi.

Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin vuotuinen tunnustus poikkeuksellisen laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Ehdokkaat nimeää Helsingin rakennusvalvonta, ja voittajan valitsee kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto. Palkinto annetaan tänä vuonna 25. kertaa.

Onnistunutta suunnittelua ympäristön ehdoilla

Palkintoraati kiittää korttelia sen taitavasta istuttamisesta Vantaanjoen herkkään kulttuuriympäristöön, betonielementtijulkisivujen innovatiivisuudesta, onnistuneesta asuntosuunnittelusta sekä haastavien rakentamisolosuhteiden hallinnasta.

Rakennukset muodostavat ympäristöönsä hyvin istuvan kokonaisuuden, jonka suunnittelussa on otettu onnistuneesti huomioon rakentamispaikan olosuhteet. Rakennuskokonaisuuden muoto rajaa joelle avautuvaa pihaa ja suojaa sitä liikenteen melulta. Piha-alue on suunniteltu niin, että esimerkiksi joen ajoittainen tulviminen ei ole haitaksi. Lisää HASO Rantapuiston kohteesta voit lukea täällä.

Palkinnon saajaksi on lisäksi ehdolla neljä muuta ehdokasta, joihin voi tutustua Helsingin kaupungin sivuilla.

Palkinnon saaja selviää 22. marraskuuta.