14.2.2020

HASO Rantapuistolle kunniamaininta Vuoden Betonirakenne 2019 -kilpailussa

HASO Rantapuisto ja Heka Isonpellontie 6 muodostavat yhdessä Nikamat-korttelin Pukinmäen rantapuistossa, Vantaanjoen kulttuurimaisemassa.

Vuoden Betonirakenne 2019 -kilpailu antoi maaliskuussa 2019 valmistuneille kohteille kunniamaininnan. Kortteli keräsi kiitosta muun muassa ilmeekkäällä ja taidokkaasti suunnitellulla julkisivullaan. Julkisivu näyttää kauempaa katsottuna yhtenäiseltä, kun taas lähempää tarkasteltuna se muodostaa rikasta väripintaa ja tekstuuria. 

Kunnianhimoista parveke- ja julkisivusuunnittelua

Kilpailun tuomaristo kiittää parvekkeiden innovatiivisesta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta. Lähtökohtana oli toteuttaa ne pilarittomina. Irtaimistovarastojen sijoittaminen parvekkeiden yhteyteen sekä niiden sijainnin vaihtelu kerroksittain on vaatinut suunnittelulta innovatiivisuutta. Parvekkeiden massiiviset seinämät ja palkit toimivat ja myös näyttävät parvekkeiden kantavilta rakenteilta. 

Tuomariston sanoin näyttävä asuinkortteli on osoitus rakennuttajan ja suunnittelijoiden sekä toteuttajien kunnianhimoisesta yhteistyöstä kehittää niin uutta toimivaa asuntotuotantoa kuin innovatiivista julkisivuarkkitehtuuria. 

Vuoden Betonirakenne 2019 -kilpailun voitti Jätkäsaaren peruskoulu. Lisää tietoa kilpailusta täällä.