Lue selaimessa
Hason uutiskirje
23.12.2022

Kiitos jokaiselle Hason asukkaalle kuluneesta vuodesta!

Viimeiset vuodet ovat monessa mielessä olleet varsin poikkeuksellisia. Globaali pandemia ja sen jälkeiset maailmanpoliittiset kriisit ovat haastaneet itse kunkin arkea ja mieltä. Jos jotakin voi uuden vuoden kynnyksellä toivoa, niin toivottavasti saamme tulevina vuosina nauttia tasaisuudesta ja yllätyksettömyydestä.

Valitettavasti suuret muutokset vaikuttavat myös Hasoon ja Hason vastikkeisiin joudutaan tekemään muutoksia ensi vuoden aikana. Erityisesti roimasti kohonneet lainanhoitokulut ja energianhinnan nousu vaikuttavat vastiketasoon. Me Hasossa teemme kaikkemme, jotta saamme pidettyä ne kulut, joihin voimme vaikuttaa, kohtuullisina.

Vastikkeiden vieläkin korkeampaa nousupainetta on pyritty hillitsemään hyödyntämällä yhtiössä kerättyjä varaumia, käyttämällä aikaisempina vuosina syntyneitä ylijäämiä ja siirtämällä ei-välttämättömiä pitkän tähtäimen korjaussuunnitelman mukaisia korjaushankkeita.

Vastikkeiden nostaminen on valitettavasti välttämätön paha ja kaikki vastikkein kerätyt varat käytetään kulujen kattamiseen. Haso ei nyt eikä tulevaisuudessa tavoittele toiminnallaan voittoa. Tarjoamme edelleen pääkaupunkiseudulla kohtuuhintaisen asumisvaihtoehdon, sillä Haso on tilastojen mukaan edullisin asumisoikeusyhteisö Helsingissä.

Ensi vuosi on monessakin mielessä muutoksen vuosi. Vain muutaman uudistuksen mainitakseni: uusi isännöintitoimisto Retta aloittaa tammikuussa, kohteessa asuvien asukkaiden ensisijaisuus asukasvalinnassa astuu voimaan syksyllä ja otamme käyttöön uusia asumisen palveluja, kuten uuden asukasportaalin.

Erityisen iloisia olemme siitä, että Hasolla viihdytään edelleen hyvin ja pitkään. Pyrimme pitämään huolen siitä, että jokainen teistä Hason asukkaista haluaa jatkossakin valita Haso-kodin itselleen sopivaksi vaihtoehdoksi.

 

Rauhallista joulun aikaa jokaiseen kotiin toivottaen,

Juha Viljakainen
Hason toimitusjohtaja

       

Hason isännöintitoimisto ja tilinumero vaihtuu 1.1.2023

Nykyinen isännöintitoimisto Kiinteistötahkola Helsinki Itä palvelee asukkaita vielä vuoden loppuun. Perjantaina 23.12. isännöintitoimisto sulkeutuu klo 13 ja maanantaina 26.12. toimisto on suljettuna. Kiireellisissä vika-asioissa huoltoyhtiöt päivystävät päivystysnumeroissaan myös joulun pyhinä.

Kiinteistötahkolan henkilöstö kiittää samalla Hason asukkaita yhteisistä vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaan! 

Hason uusi isännöintitoimisto 1.1.2023 lähtien on Retta Services Oy. 

Hason isännöintiin voit olla yhteydessä mm. autopaikkoihin, saunavuoroihin, vastikkeisiin, muuttoon, asukashallintoon, järjestyshäiriöihin tai esimerkiksi huollon tai siivouksen laatuun liittyvissä asioissa. Jos et ole aivan varma kenelle asia kuuluu, isännöinnin asiakaspalvelu auttaa!

Hason tilinumero muuttuu 1.1.2023

Danske Bankin tili vaihtuu Nordean tiliksi. Uusi tilinumero Nordeassa on FI79 1660 3001 1989 05.

Vastikkeet voi maksaa jo 1.1.2023 lähtien uudelle tilille, mutta vanha tilinumero on vielä alkuvuoden ajan voimassa uuden tilinumeron rinnalla. Uusi tilinumero tulee vaihtaa viimeistään 1.3.2023 uuden vastikekauden alkaessa.

Pankin vaihdos ei vaikuta viitenumeroihin. Viitenumerot säilyvät siis ennallaan. Tarkistathan aina laskulta, että maksu menee oikealla viitenumerolla.

       

Hason keskivastike vuonna 2023 on 11,55 euroa

Hason käyttövastikkeet ovat 1.3.2023 lähtien keskimäärin 1,08 euroa eli noin 10 prosenttia korkeammat neliötä kohden kuin kuluvana vuonna. Syinä korotukseen ovat erityisesti lainojen korkokulujen nousu, energian hinnan nousu sekä yleinen hintatason muutos. 

Hason hallitus vahvisti ensi vuoden vastikkeet kokouksessaan 16.12.2022. Hason käyttövastikkeet ovat vuonna 2023 9,48–13,21 euroa kuukaudessa jyvitettyä neliömetriä kohden. Asukkaat saavat kirjeitse ensi vuoden vastikelaskut vuoden loppuun mennessä. Uudet vastikkeet astuvat voimaan 1.3.2023.

Lue lisää

       

Tuikkukynttilän metallikuoret kuuluvat metallinkeräykseen. Mutta mihin laittaa muovinen hautakynttilä tai rikkinäinen valonauha? HSY:n sivuilta löydät vastauksen. Muistathan myös paloturvallisuuden ja poltat kynttilöitä vain valvotusti palamattomalla alustalla.

Kierrätä oikein joulun jätteet

Joulun aika on kiireistä aikaa myös roskakatoksille ja lajittelupisteille, kun kodeissa syntyy poikkeuksellisen paljon jätettä suklaakääreistä pakkauslaatikoihin ja pyhät harventavat tyhjennyksiä.

Kokosimme tähän ohjeita yleisimpiin joulun ajan kierrätyspulmiin.

  • Tilan säästämiseksi litistä pakkauslaatikot ennen pahvin keräysastiaan laittamista.
  • Joululahjapaperit kuuluvat sekajätteeseen. Ne eivät kelpaa keräyspaperin tai keräyskartongin joukkoon, koska ne ovat voimakkaasti päällystettyjä ja sisältävät paljon painovärejä, tarroja ja teippejä.
  • Joulukinkun paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön, koska se voi aiheuttaa tukkeumia putkistossa. Jähmettyneen rasvan voi viedä biojäteastiaan tai nestemäisen rasvan voi laittaa tiiviiseen astiaan pakattuna myös sekajätteen joukkoon. Voit myös osallistua 8.1.2023 asti Kinkkutemppuun, jolloin rasvasta tehdään uusiutuvaa polttoainetta!
  • Perinteiset uudenvuodentinat ovat ongelmajätettä, koska ne sisältävät runsaasti lyijyä. Jos et käytä tinoja ensi vuonna uudelleen, vie ne ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

HSY:n sivuilta löydät lisää tietoa joulun jätteiden lajittelusta.

HSY kerää joulukuuset maksutta hyötykäyttöön

  • Kuusi tulee jättää näkyvälle paikalle lähelle jätekatosta tai -astioita, ei kuitenkaan sisälle jätehuoneeseen. Kuusi on paras jättää pystyyn, jolloin se ei yhtä todennäköisesti hautaudu lumeen.
  • Yksittäisen kuusen voi viedä myös maksutta Sortti-asemalle risujätteeseen tammikuun ajan.

HSY kerää joulukuusia helmikuun loppuun asti sitä mukaa, kun kuusia tulee ja bio- ja sekajäteautoihin mahtuu.

Tämän uutiskirjeen sisällöstä vastasi viestintäpäällikkö Pauliina Lehto

Helsingin Asumisoikeus Oy
Tilaa / peru uutiskirje