Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
25.11.2022

Vastaa asukastyytyväisyyskyselyyn 5.12. mennessä - voit vaikuttaa ja voittaa lahjakortin!

HASOn vuosittainen asukastyytyväisyyskysely postitettiin 11.11. tuhannelle satunnaisotannalla valitulle asukkaalle. Kirjekyselyn saaneet asukkaat voivat vastata paperilla tai netissä kirjeen ohjeiden mukaan.

Kaikki ne asukkaat, jotka eivät ole saaneet kutsua kyselyyn, voivat vastata sähköisesti kyselyyn osoitteessa: http://www.feelback.com/hasokysely

Ainoastaan vastavalmistuneen HASO Vanhan Myllyn asukkaat eivät vielä tänä vuonna voi vastata kyselyyn.

Tietoa kerätään palveluiden kehittämiseksi

Kyselyllä selvitetään asukkaiden tyytyväisyyttä HASOn asumispalveluihin kuten huoltoon, siivoukseen, isännöintiin sekä tiedonkulkuun, ja tuloksia käytetään konkreettisesti asumispalvelujen kehittämisessä.

Vastaajien on myös mahdollista osallistua kolmen 50 € arvoisen Stockmannin lahjakortin arvontaan.

Kyselyyn vastataan nimettömästi ja sen toteuttamisesta vastaa puolueeton tutkimustoimisto Feelback Oy.

       

Kaikki HASOn uudet asumisoikeussopimukset kieltävät tupakoinnin 1.1.2023 lähtien

HASO ottaa harppauksen kohti asuntojensa täyssavuttomuutta, sillä 1.1.2023 lähtien kaikki uudet asumisoikeussopimukset kaikissa HASOn kohteissa solmitaan savuttomuusehdolla. Ehdon mukaisesti tupakointi on kielletty sekä yleisillä piha-alueilla, parvekkeilla, terasseilla ja asuntopihoilla että sisällä asunnoissa. 

Uudiskohteet ovat jo nyt savuttomia

HASOn uudiskohteiden asumisoikeussopimukset on solmittu tupakoinnin kieltävillä ehdoilla alkuvuodesta 2020 lähtien ja tätä ennen osa uudiskohteista oli savuttomia. Kokonaisuudessaan on valmistunut tai rakenteilla 22 kohdetta, jotka ovat täysin savuttomia eli tupakointi on kielletty kaikissa kohteen tiloissa, myös parvekkeilla ja asuntojen sisällä.

Tämän lisäksi asukkaiden päätöksellä vanhoihin HASO-taloihin on ollut mahdollista hakea kaupungin ympäristöpalveluilta tupakointikieltoa, mutta kielto on koskenut vain kohteen ulkotiloja eli parvekkeita, terasseja ja pihoja. Näitä kieltoja on tähän päivään mennessä määrätty neljään kohteeseen; Ekoviikkiin, Fannynkallioon, Elieliin ja Helmisimpukkaan.

Jatkossa kohteissa on tupakointikiellon kannalta erilaisia sopimuksia

Häiritsevä tupakointi on viime vuosina noussut yhdeksi yleisimmistä palautteiden aiheista, ja tupakoinnin kieltämällä HASO haluaa olla edistämässä terveellisempää asuinympäristöä.

Uusi ehto ei vaikuta voimassa oleviin sopimuksiin, joten jatkossa vanhemmissa kohteissa tulee olemaan tupakointikiellon kannalta erilaisia sopimuksia.

Kuitenkin muutos mahdollistaa sen, että HASOn asunnoista ja kohteista tulee ajan myötä täysin savuttomia. Savuttomuusehdon rikkominen on jatkossa sopimusrikkomus, jolloin kiellon rikkomiseen on myös helpompi puuttua.

Lue lisää

       

Kaksi asukaswebinaaria järjestetään loppuvuoden aikana - ehdit vielä ilmoittautua mukaan!

HASO järjestää loppuvuoden aikana etätoteuksena kaksi kaikille asukkaille avointa webinaaria:

HASOlaisten illassa käsitellään HASO-asumisen ajankohtaisia asioita mm. isännöinnin vaihtumiseen, vastikkeisiin ja asumisoikeuslain muutoksiin liittyen. Turvallisuuswebinaarissa käydään läpi esimerkiksi kiinteistön ja kodin paloturvallisuutta sekä ajankohtaisia kysymyksiä häiriötilanteisiin varautumisesta ja väestönsuojelusta. 

Tarkempia tietoja ja ilmoittautumisohjeet webinaareihin saat webinaarin nimeä klikkaamalla.

Linkit tilaisuuksiin liittymiseksi lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin viimeistään tapahtumapäivänä. Tilaisuudet myös tallennetaan ja tallenteet julkaistaan jälkikäteen HASOn nettisivuilla.

Webinaareihin osallistumiseen tarvitset vain internet-selaimen (esimerkiksi Google Chrome tai Firefox) sekä äänentoiston esitysten kuuntelemiseksi. Erillistä ohjelmistoa ei tarvitse ladata.

       

HASOn sivuston Asunnonvaihtopörssi helpottaa uuden asunnon etsimistä

Elämäntilanteiden muuttuessa monelle tulee tarpeelliseksi muuttaa erikokoiseen asuntoon tai kokonaan eri puolelle kaupunkia. Tällöin yksi keino sopivamman asunnon etsintään on asuntojen keskinäinen vaihto. Tätä helpottamaan HASOn sivustolla on Asunnonvaihtopörssi, jossa voi ilmoittaa omasta asunnostaan ja kertoa, millaista asuntoa itse etsii.

Asumisoikeusasuntoa voi vaihtaa päittäin saman markkina-alueen sisällä eli käytännössä pääkaupunkiseudulla ja myös eri asumisoikeusyhtiöiden välillä. Kun sopiva vaihtokumppani on löytynyt, molempien osapuolten allekirjoittama vaihtohakemus toimitetaan isännöintitoimistoon.

Jos vaihdolle ei ole estettä yhtiöiden puolesta (esimerkiksi rästissä olevia maksuja), kaupungilta haetaan vahvistus asumisoikeusmaksujen ajantasaiselle hinnalle ja laaditaan uudet sopimukset. Muuttamaan pääsee normaalisti 2-3 kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä. Muuttojärjestelyjä ei kannata lyödä lukkoon ennen kuin hyväksyntä vaihdolle on saatu.

Asunnonvaihtopörssi on ollut pitkään yksi HASOn sivuston suosituimpia palveluja, jolla on noin tuhat kävijää viikossa.

 

Uutiskirjeen sisällöstä vastaa viestintäpäällikkö Pauliina Lehto.
Vuoden viimeinen uutiskirje ilmestyy ennen joulua.

Helsingin Asumisoikeus Oy
Tilaa / peru uutiskirje