Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
17.10.2022

Kansallinen Astetta alemmas -kampanja alkoi – energiansäästö turvaa energian riittämisen kaikille

Energian hinta on tällä hetkellä ennätyskorkealla. Tämä tarkoittaa, että energian säästön toimenpiteillä ja omilla arjen valinnoilla on poikkeuksellisen paljon vaikutusta niin asumisen yhteisiin kustannuksiin kuin omaan sähkölaskuun.

Sähkön ja kaukolämmön hintojen raju nousu, nousussa oleva lainojen korkotaso ja tontinvuokrien korotukset asettavat merkittäviä korotuspaineita myös HASOn vastikkeisiin. Samaan aikaan talvesta ennustetaan vaikeaa jopa energian saatavuuden kannalta.

Sähkön ja energian säästäminen kannattaakin nyt riippumatta siitä, millainen oma sähkösopimus on. Kaikkien suomalaisten sähkön säästö laskee myös sähkön kokonaishintaa ja takaa energian paremman riittävyyden kaikille. Tähän kannustaa myös kansallinen Astetta alemmas -kampanja. 

Eniten energiaa asuintaloissa kuluu eniten lämpimään käyttöveteen sekä lämmitykseen, mutta myös valaistukseen ja kodinkoneisiin. Lämmintä vettä kannattaa säästää esimerkiksi lyhentämällä suihkuaikoja ja välttämällä turhaa veden valuttamista. HASOn talot lämpiävät pääosin kaukolämmöllä, ja termostaatteja ja lattialämmitystä kannattaa säätää pienemmälle, kun on pidempään pois kotoa.

Alla olevasta linkistä voit lukea HASOn tekemistä energiansäästötoimista sekä paljon vinkkejä siihen, miten itse voit vaikuttaa.

Lue lisää

       

Isännöintitoimisto vaihtuu – isännöintipalveluja tarjoaa 1.1.2023 lähtien Retta Services Oy

HASO kilpailutti kesän aikana isännöinti-, taloushallinto- ja myyntipalvelut hankintalain mukaisella neuvottelumenettelyllä. Kilpailutuksen myötä isännöintipalveluja tarjoava toimisto vaihtuu ja 1.1.2023 HASOn isännöintipalvelut tuottaa Retta Services Oy.

Asukkaille muutoksesta ja sen käytännön vaikutuksista tullaan viestimään lisää syksyn ja alkuvuoden ajan. Pyrimme huolehtimaan siitä, että muutos ei näy negatiivisesti asukkaillemme.

Haluamme jo nyt kiittää nykyistä isännöintitoimistoamme Kiinteistö-Tahkola Helsinki Oy:tä yhteisistä vuosista.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juha Viljakainen, juha.viljakainen@haso.fi

       

Asukaskokousten järjestämiseen ja asukashallintoon tullut muutoksia lakimuutosten myötä

Uusi asumisoikeuslaki astui asukashallinnon osalta voimaan syyskuun alussa.

Asukashallinnon muutosten myötä HASO ryhtyy käyttämään toiminnassaan asumisoikeuslain mukaisia termejä: talohallitukset ovat jatkossa asukastoimikuntia ja puheenjohtajat asukastoimikuntien puheenjohtajia.

Muutos ei vaikuta asukashallinnon vaikutusmahdollisuuksiin: asukastoimikunnan keskeisimmät tehtävät esimerkiksi budjettivalmisteluun ja pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmien valmisteluun osallistumisesta säilyvät ennallaan.

Samalla asukaskokouksen järjestämiseen on tullut muutoksia. Asukaskokouksissa äänioikeus ja vaalikelpoisuus on nyt lainmukaisesti vain asumisoikeuden haltijoilla. Lisäksi asukaskokouksen kutsu tulee lähettää vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

Osana asukashallinnon uudistusta perustettiin myös uusi yhtiötason yhteistyöelin HASO-YTE, jossa on mukana 10 asukastoimikuntien puheenjohtajaa. Yhteistyöelimen tarkoituksena on toteuttaa ja valvoa kaikkien asumisoikeuskohteiden tasapuolista kohtelua ja kohteiden elinkaareen perustuvaa hoitoa yhtiössä.

Lue lisää

       

HASOlaisten ilta -webinaari: koti 30-vuotiaassa HASOssa 30.11.2022 klo 17

Aika: Keskiviikkona 30.11.2022 klo 17–19
Paikka: Etänä

HASO järjestää keskiviikkona 30.11. klo 17 kaikille HASOn asukkaille avoimen etätilaisuuden, jossa kerrotaan 30-vuotiaan HASOn ajankohtaisista asioista.

Illan aikana on luvassa mm. ensi vuoden vastiketietoa, infoa asumisoikeuslain muutoksista ja niiden vaikutuksista, isännöintitoimiston vaihtumiseen ja palvelun laadunvarmistamiseen liittyvää asiaa sekä ajankohtaista tietoa HASOn asukasviestinnästä, uusista HASO-kohteista sekä HASO-YTE-yhteistyöelimestä.

Ilmoittaudu jo nyt mukaan tästähttps://response.questback.com/haso/hasolaistenilta. Osallistumislinkki lähetetään kaikille ennakkoon ilmoittautuneille viimeistään tapahtumapäivänä. Ilmoittautuminen sulkeutuu sunnuntaina 27.11.2022.

Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistuminen on maksutonta. Tilaisuus myös tallennetaan.

Lämpimästi tervetuloa! 

Uutiskirjeen sisällöstä vastaa viestintäpäällikkö Pauliina Lehto.
Seuraava uutiskirje ilmestyy viikolla 47.

Helsingin Asumisoikeus Oy
Tilaa / peru uutiskirje