Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
11.2.2022
Kuvassa HASO Eskolantien puukerrostalo Pukinmäessä. Kuvaaja: Sara Huhtinen.

HASO kehittää vastikkeiden tasausjärjestelmää - anna palautetta järjestelmästä 28.2. mennessä

Helsingin Asumisoikeus Oy:n hallitus nimesi pääomatyöryhmän tarkastelemaan HASOn nykyistä vastikkeiden perusteena olevaa pääomakustannusten tasausmallia vuonna 2020. Nyt pääomatyöryhmä on saanut uuden kustannusten tasausjärjestelmän esityksen valmiiksi ja jokaisella asukkaalla on mahdollisuus tutustua esitykseen sekä kertoa mielipiteensä.

Uusi tasausjärjestelmä ei nosta HASOn kokonaiskeskivastiketta

Uusi tasausjärjestelmä ei nosta kustannuksia eli se ei nosta HASOn kokonaiskeskivastiketta. Kustannukset jaetaan kohteiden kesken eri tavalla kuin aiemmin. Tälläkin hetkellä HASO-kohteiden välillä tasataan pääomakustannuksia, joita ovat mm. yhtiölainojen lyhennykset ja korot sekä tontinvuokrat.

HASO-kohteiden käyttövastikkeet muodostuvat omakustannusperiaatteella ja tämä periaate on myös tasausmallin kehittämisen lähtökohta. Keskeisenä muutoksena esityksessä otetaan huomioon nykyistä merkittävämmin huomioon kohteiden sijainti ja ikä.

Runsaasti lisätietoa tasausjärjestelmän nettisivulla

Uuden tasausjärjestelmän esittelylle avattu oma nettisivu, joka löytyy osoitteesta: www.haso.fi/vastikkeiden-tasauksen-uudistus

Sivulla on runsaasti esittelymateriaalia, muun muassa karttoja ja luonnos uudesta vastuunjakotaulukosta. Sieltä löytyy myös tallenne 10.2. talohallituksille järjestetystä esittelytilaisuudesta.

Kaikille avoin palautekanava on auki 11.2.–28.2.

Kaikki asukkaat voivat antaa palautetta uudesta tasausjärjestelmästä tasausjärjestelmän nettisivulta löytyvän palautekanavan kautta. Palautteiden viimeinen antopäivä on maanantai 28.2.2022.

Lue lisää

       

Tänään on hätänumero 112-päivä - turvallisuuden tunne tehdään yhdessä

Koko Euroopan laajuista hätänumero 112-päivää vietetään tänään 11.2. Päivän tarkoituksena on muistuttaa arjen turvallisuudesta ja antaa vinkkejä siitä, miten jokainen itse voi huolehtia omasta ja läheistensä turvallisuudesta.

Viisi neuvoa turvalliseen kotiin

  1. Jos poltat kynttilöitä, ne tulee aina sijoittaa palamattomalle alustalle ja valvoa tulta. Myös parvekkeella! Patterilla toimiva led-kynttilä on myös kaunis ja turvallinen vaihtoehto.
  2. Ehkäise vesivahingot! Muun muassa lattiakaivot tulisi puhdistaa säännöllisesti vesivahinkojen ehkäisemiseksi. Siivoa myös keittiön allaskaappi: siististä allaskaapista alkavat putkiliitäntöjen vuodot on helpompi havaita. Alkavat vesivuodot ja puhdistamattomat lattiakaivot ovat riski myös terveelliselle sisäilmalle.
  3. Kulkiessasi ovista esimerkiksi rappukäytävään, roskakatokseen tai autohalliin katso, että ovet sulkeutuvat perässäsi eikä ulkopuolisia pääse tiloihin.
  4. Kelit ovat nyt liukkaat ja matkoihin kannattaa varata riittävästi aikaa tapaturmien ehkäisemiseksi. Myös kotona kannattaa ehkäistä liukastumisten ja putoamisten riskejä esimerkiksi sijoittamalla päivittäin tarvitut tavarat helposti saataville ja hankkimalla sellaiset keittiötikkaat, joissa on kaide ja liukusuojatut askelmat.
  5. Pidä yhteyttä läheisiin päivittäin esimerkiksi puhelimitse.
Lue lisää

       

Kiitos kaikille asukastyytyväisyyskyselyyn vastanneille!

HASOn vuosittainen asukastyytyväisyyskysely toteutettiin marras-joulukuun 2021 aikana. Saimme runsaasti vastauksia: avoimen linkin kautta vastauksia kertyi 619 kpl ja kutsutuista vastaajista kyselyyn vastasi 285 henkeä eli 28,5%. Kiitos kaikille tutkimukseen osallistuneille!

Tuloksia analysoidaan ja käsitellään yhtiössä parhaillaan. Muun muassa avoimissa vastauksissa saatiin paljon palautetta kehittämisen tueksi. Asukkaille ja kaikille kiinnostuneille kyselyn tulokset tulevat luettavaksi maaliskuun lopussa HASOn nettisivuilla.

Vastaajien kesken arvottiin kolme 50 € lahjakorttia Stockmannille. Palkinnot postitettiin tammikuun loppupuolella ja onnelliset voittajat asuvat kohteissa HASO Gunillantie 8c, HASO Kuvernöörintie ja HASO Rastilanraitti 7.

Uutiskirjeen sisällöstä vastaa viestintäpäällikkö Pauliina Lehto

Helsingin Asumisoikeus Oy
Kiinteistötahkola Helsinki Itä
Tilaa / peru uutiskirje