Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
1.12.2021
Arabianrannassa asukkaat kerääntyivät pihalle ja parvekkeille ihastelemaan Philomela-kuoron kaunista laulua.

Yhteisöllisyyttä koronan varjossa

Syksy ehti jo tuoda mukanaan pitkään ja hartaasti odotettuja lievennyksiä tiukimpiin koronarajoituksiin. Valitettavasti marraskuussa pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä otti käyttöön jälleen järeämpiä otteita koronatilanteen sitä vaatiessa ja pääkaupunkiseudulla on jälleen voimassa niin laaja etätyösuositus kuin suositus maskin käyttöön. 

Asumisoikeusasumisen parhaita puolia on mahdollisuus hyvin aktiiviseen yhteisöllisyyteen. Kuten hyvin tiedämme, ovat viimeiset puolitoista vuotta aiheuttaneet kaikkeen sosiaaliseen kanssakäymiseen tyhjiön. Tästä syystä ehdimmekin jo ilakoida mahdollisuudesta kokoontua jälleen vapaasti, järjestää asukastilaisuuksia ja kokouksia ilman rajoituksia. Tällä hetkellä viranomaiset pohtivat vakavasti jo uusia kokoontumisrajoituksia ja joudummekin elämään tilanteen kanssa päivän kerrallaan ja tiiviisti viranomaisten ohjeita kuunnellen.  

Erinomainen esimerkki yhteisöllisyydestä ja asukkaiden aktiivisuudesta ovat osana Helsingin Juhlaviikkoja syyskuun alussa järjestetyt korttelikonsertit. Konserteista nautittiin viidessäkymmenessä korttelipihassa ympäri Helsinkiä ja HASOn kohteita oli mukana peräti neljä kappaletta. Tästä lämmin kiitos Hopeapihan, Marjaniemen, Arabianrannan ja Poijun asukasaktiiveille. Ilman teitä eivät asukkaat olisi päässeet nauttimaan upeista elämyksistä livemusiikin parissa.

Yhteisöllisyys ja siihen osallistuminen on aina valinta. Aivan yhtä hyvä valinta on nauttia helposta ja huolettomasta asumisesta, asukasaktiivisuus kun ei asumisoikeusasumisessa ole koskaan pakko. Innokkuudesta ja vapaaehtoisuudesta syntyy kuitenkin parhaimmillaan koko yhteisöä palvelevaa hyvää. Asukasaktiivit ovat lämpimän kiitoksen työstään ansainneet!

Suosittelen teistä jokaista osallistumaan vähintään oman kohteenne asukaskokouksiin, se tarjoaa vaikuttamismahdollisuuden lisäksi oivan tilaisuuden tutustua samassa talossa asuviin naapureihin.

Kohtaamisiin!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Katja Remes
asiakkuuspäällikkö

       

Vastaa asukastyytyväisyyskyselyyn 6.12. mennessä - voit vaikuttaa ja voittaa lahjakortin!

HASOn vuosittainen asukastyytyväisyyskysely postitettiin 16.11. tuhannelle satunnaisotannalla valitulle asukkaalle.

Kaikki ne asukkaat, jotka eivät ole saaneet kutsua kyselyyn, voivat vastata sähköisesti kyselyyn osoitteessa: http://www.feelback.com/hasokysely

Vastausaika päättyy 6.12.

Kyselyllä selvitetään asukkaiden tyytyväisyyttä HASOn asumispalveluihin kuten isännöintiin, huoltoon ja siivoukseen, ja tuloksia käytetään konkreettisesti asumispalvelujen kehittämisessä. Vastaajien on myös mahdollista osallistua kolmen 50 € arvoisen Stockmannin lahjakortin arvontaan.

Kyselyyn vastataan nimettömästi ja sen toteuttamisesta vastaa puolueeton tutkimustoimisto Feelback Oy.

       

Uudet muutostyöohjeet asukkaiden teettämiin muutostöihin 1.1.2022 alkaen

HASOn uusi muutostyöohje asukkaiden teettämiin huoneistokohtaisiin muutostöihin astuu voimaan 1.1.2022. Uusi muutostyöohje lähetetään asumisoikeuden haltijoille joulukuussa vastikekuittien mukana.

Edellinen muutostyöohje ehti olla voimassa tasan kymmenen vuotta. Muutostöihin sovelletaan aina sitä ohjetta, joka on ollut voimassa muutostyön toteuttamishetkellä.

Uudessa ohjeessa muun muassa ohjeistetaan asukkaita tarkemmin kaikissa muutostyöprosessin vaiheissa, ennen, jälkeen sekä työn suorittamisen aikana. Muutostöihin tulee aina pyytää ja saada lupa ennen työn aloittamista. Asioinnin helpottamiseksi tullaan tätä varten lisäämään myös sähköinen lomake HASOn nettisivuille.

Osasta muutostöitä on mahdollisuus saada poismuuton yhteydessä hyvitystä ja hyvitystä koskeviin poistoikiin on myös tulossa joitain muutoksia. Lue lisää muutoksista alla olevasta linkistä.

Lue lisää

       

Tietoisku: HASO-asunnon edelleen vuokraamisen säännöt

Asumisoikeusasunnot on lain mukaan tarkoitettu asumisoikeuden haltijan tai haltijan sekä hänen perheensä vakituiseksi asunnoksi. Vakituinen asuminen tarkoittaa käytännössä, että haltija on kirjoilla asunnossa eli ilmoittanut asunnon Digi- ja Väestövirastolle vakituiseksi asunnokseen.

HASO-asunnon vuokraaminen eteenpäin ilman erityistä syytä on kielletty, mutta tietyissä tilanteissa haltija voi anoa asunnolleen määräaikaista vuokrauslupaa yhtiöltä. Tällaisia syitä ovat mm. työ- tai opiskelupaikka pääkaupunkiseudun ulkopuolella. HASOssa lupa tulee aina anoa ennen vuokrausta.

Vuokrauslupa myönnetään enintään kahdeksi vuodeksi. Jos esimerkiksi työkomennus jatkuu yli kaksi vuotta, voi vuokrausluvalle anoa jatkoa. Vuokrauslupahakemuksen liitteeksi tulee toimittaa todistus työ- tai opiskelupaikasta tai muusta erityisestä perusteesta. Vuokralainen tulee etsiä itse ja vuokrasopimus solmia aina määräaikaisena.

Vuokrauslupaa ei myönnetä vapaa-ajan matkoja tai mökille muuttoa varten.

Asumisoikeusasuntoihin voi ottaa kanssaan asumaan alivuokralaisen. Asunnon pinta-alasta voi alivuokrata enintään 50 %. Alivuokraus tarkoittaa sitä, että asumisoikeuden haltija asuu ja on itse myös asunnossa samanaikaisesti kirjoilla. Alivuokraukseen ei tarvitse yhtiöltä lupaa, mutta muuttoilmoitus tulee muistaa tehdä, jotta vesimaksut ja huoltoyhtiön ylläpitämät talonkirjat ovat ajan tasalla.

       

Paloturvallisuusviikko muistuttaa huolehtimaan arjen paloturvallisuudesta

Tänään 1.12. vietetään palovaroitinpäivää

Palovaroitinpäivä on hyvä hetki vaihtaa palovaroittimeen paristo tai vähintään testata varoittimien toiminta. Lisää vinkkejä kodin paloturvallisuudesta huolehtimiseen alla olevasta linkistä.

Vuoden viimeinen uutiskirje lähetetään vielä ennen joulua. Turvallista joulun odotusta! 

Uutiskirjeen sisällöstä vastaa viestintäpäällikkö Pauliina Lehto

Lue lisää
Helsingin Asumisoikeus Oy
Kiinteistötahkola Helsinki Itä
Tilaa / peru uutiskirje