Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
11.2.2021
Talvinen Jätkäsaari, vasemmalla HASO Sandis. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston isännöintialaa koskeva tutkinta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) tiedotti eilen 10.2.2021 isännöintialaa koskevasta kartellitutkinnasta. KKV:n selvitysten mukaan Isännöintiliitto ja sen hallitukseen kuuluneet kuusi yritystä sopivat vuosina 2014–2017 keskenään isännöintipalvelujen hinnoista ja pyrkivät korottamaan valtakunnallisesti isännöintitoimialan hintatasoa. Kiinteistö-Tahkola Oy on yksi KKV:n kartellitutkinnan alla olevista yrityksistä.

Helsingin Asumisoikeus Oy:llä on ollut isännöintisopimus Laajasalon Isännöinti Oy:n kanssa 30.4.2020 saakka. Laajasalon Isännöinti Oy:n liiketoiminta myytiin Kiinteistö-Tahkolalle Oy:lle 1.5.2020. Liiketoiminnan myynnissä Helsingin Asumisoikeus Oy:n ja Laajasalon Isännöinti Oy:n välinen isännöintisopimus siirtyi Kiinteistö-Tahkola Oy:lle kaikilta osin muutoksitta. Epäilty kartelli ei ole siten voinut vaikuttaa isännöintisopimuksen hinnoitteluun tai sisältöön.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston esitys on annettu markkinaoikeuden käsiteltäväksi, ja markkinaoikeus antaa asiasta myöhemmin päätöksen.

 

Helsingin Asumisoikeus Oy
Juha Viljakainen, toimitusjohtaja

       

Onhan kotisi paloturvallisuus kunnossa?

Tänään vietetään hätänumero 112-päivää, jonka tarkoitus on muistuttaa arjen turvallisuudesta ja antaa vinkkejä siitä, miten jokainen itse voi huolehtia omasta ja läheistensä turvallisuudesta.

Tarkista palovaroitin!

HASO kehottaa kaikkia asukkaitaan, joilla on tavallinen paristoilla toimiva palohälytin, tarkastamaan hälyttimensä kunnon. Muutenkin palohälyttimen toiminta kannattaa testata kuukausittain tai vähintään 112-päivinä eli 11.2. ja 1.12.

Lue alla olevasta linkistä neljä muuta neuvoa paloturvalliseen kotiin.

Lue lisää

       

Asunto HASO Mamsellissa kohteen valmistuessa. Kuva: Asuntotuotanto/Pertti Nisonen

HASO on alkanut julkaista ilmoituksia vapautumassa olevista asunnoistaan

HASO on tammikuun lopussa alkanut julkaista nettisivuillaan ilmoituksia vapautumassa olevista asunnoista. 

Vapautuvia asuntoja tarjotaan hakijoille yhä samalla tavoin kuin ennenkin: hakemuksensa jonoon jättäneille pienimmän järjestysnumeron perusteella.

Sivuston kehittämistä jatketaan ja myös asuntohakemusta on tarkoitus tulevaisuudessa uudistaa. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa kaikki vapautumassa olevat HASO-asunnot julkaistaan internetissä ja kiinnostuneiden hakijoiden on helppo kohdistaa hakemuksensa juuri toivomiinsa asuntoihin.

Vapautumassa olevien asuntojen markkinointisivuston löydät täältä.

Uutiskirjeen sisällöstä vastaa viestintäpäällikkö Pauliina Lehto

Helsingin Asumisoikeus Oy
Tilaa / peru uutiskirje