Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
20.3.2020

Koronavirusepidemian vaikutukset HASOn kohteisiin

Yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi luokiteltu koronavirus (COVID-19) leviää ihmisestä toiseen kosketus- ja pisaratartuntana. HASO tekee parhaansa ehkäistäkseen ja hidastaakseen viruksen leviämistä ja näin suojatakseen erityisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevia.

Päivitämme ajantasaisen HASOa koskevan tilannetiedon kohteiden ilmoitustauluille sekä www.haso.fi/korona sivulle.

Talon yhteistiloja suljetaan koronavirusepidemian vuoksi

HASO sulkee koronavirusepidemian vuoksi kohteidensa yhteistiloja toistaiseksi tartuntariskin vähentämiseksi:
• Talojen kerhotilat, mukaan lukien mahdolliset kuntosalit suljetaan.
• Talojen yhteissaunat suljetaan ja kaikki saunavuorot perutaan 20.3. alkaen. (lisätietoa saunamaksuista alla olevasta linkistä)

Ainoastaan pesutuvat pysyvät asukkaiden käytettävissä normaalisti. Pyrithän kuitenkin välttämään myös pesutupien käyttöä, jos se on sinulle mahdollista, ja huolehdithan erityisesti käsihygieniasta.

Siivousyhtiöitä on pyydetty tehostamaan siivousta ja käyttämään yhteistilojen siivouksesta vapautuvan ajan erityisesti kosketuspintojen desinfiointiin.

HASO seuraa viranomaistiedotusta ja yhteistilat avataan, kun se on asukkaillemme turvallista.

Lue lisää

       

SAY ry:n kysely: Asumisoikeusasukkaita kiinnostaa erityisesti vaikuttaminen omassa asuintalossa

Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry (SAY ry) toteutti helmikuussa kyselyn, jonka tarkoitus oli selvittää asumisoikeusasukkaiden kiinnostusta osallistua päätöksentekoon omassa asuintalossa ja asumisoikeusyhtiössä.

Kyselyn mukaan asukkaat ovat kiinnostuneita osallistumaan erityisesti omaan asuintaloon liittyvään päätöksentekoon. Tutkimuksen perusteella asukkaat haluaisivat  myös kehittää mm. kokouskäytäntöjä sekä ottaa käyttöön uusia, digitaalisia työkaluja viestintään ja vuorovaikutukseen yhtiöiden ja asukkaiden kesken.

HASOssa on käytössä yhteishallintolakia vahvempi asukasdemokratia ja yhteishallinto, johon voi tutustua täällä

SAY ry:n sähköisesti toteutettuun kyselyyn vastasi valtakunnallisesti yhteensä 6726 vastaajaa, joista arviolta reilu 200 oli HASOn asukkaita. Alla olevasta linkistä voit lukea lisää kyselyn tuloksista.

Lue lisää

       

Kuvassa oikealla HASO Sprintti ja taustalla HASO Startti kuvattuna kesällä 2019 Myllypurossa.

Asukastyytyväisyyskyselyn tulokset julkaistaan ensi viikolla

HASOn vuosittainen asukastyytyväisyyskysely toteutettiin joulukuussa 2019. HASOn hallitus käsitteli kyselyn tuloksia torstain 19.3. kokouksessa, ja totesi asukastyytyväisyyden olevan edelleen hyvällä tasolla. Kyselyn kautta tunnistettiin myös monia kehittämiskohteita.

Tarkempi raportti kyselyn tuloksista julkaistaan haso.fi sivustolla 23.3. alkavalla viikolla.

Kyselyyn tuli yhteensä 642 vastausta ja kaikkien yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvottiin kolme 50 € lahjakorttia Stockmannille. Arvonnan suoritti tutkimustoimisto FeelBack Group Oy.

Onnelliset voittajat asuvat kohteissa HASO Sänkbacka, HASO Poiju ja HASO Sandis. Lahjakortit postitetaan voittajille maaliskuun loppuun mennessä.

Uutiskirjeen sisällöstä vastaa viestintäpäällikkö Pauliina Lehto

Helsingin Asumisoikeus Oy
Kiinteistötahkola Helsinki Itä
Tilaa / peru uutiskirje