Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
14.12.2018

Vuosi lähestyy loppuaan, joten on aika summata HASOn vuosi 2018 ja samalla muistuttaa paloturvallisuudesta ja joulun jätekierrätyksestä.

HASOn hallinnon kannalta merkittävin tapahtuma oli, että yhtiölle palkattiin oma toimitusjohtaja. Juha Viljakainen aloitti tehtävässään 1.9.2018. HASOn toimitusjohtajan tehtäviä pitkään hoitanut Harri Lyytikäinen siirtyi toisiin tehtäviin.

Vuonna 2018 HASOlle valmistui myös ennätysmäärä kohteita. Uudet asukkaat muuttivat HASO/Vienanpuistoon, Linnanpeltoon, Luutnantinpolulle, Spurttiin, Tammiontielle sekä Hopeakuuhun ja Hopealankaan. Ensi vuonna valmistuu kuusi uutta kohdetta, mukana ensimmäinen savuton HASO eli Kalasatamaan rakentuva HASO/Fortuna.

Muutenkin HASO-kohteita valmistuu lähivuosina hieman tiheämpään tahtiin kuin aiempina vuosina. Tämä kertonee asumismuodon tarpeellisuudesta välimuotona vuokra- ja omistusasuntoasumisen välillä etenkin pääkaupunkiseudulla. Tulevaisuus näyttää siis hyvältä!

 

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta toivottaen

Helsingin Asumisoikeus Oy

   

HASOn oma toimitusjohtaja aloittanut työnsä

Tämän vuoden syksyllä HASOssa toteutettiin yhtiön hallintorakenteen kehittämistä siten, että yhtiön omaan hallintoon ja palvelukseen nimitettiin toimitusjohtajaksi DI Juha Viljakainen. Hän aloitti tehtävässä 1.9.2018.

Tätä ennen toimitusjohtajan tehtävä oli hankittu ostopalveluna.

Juha toimi aiemmin Helsingin kaupungin palveluksessa kaupunginkansliassa vastuualueenaan mm. kaupungin investointitalouden ja teknisen sektorin käyttötalouden ohjaus. 

Takana kiireinen syksy

Uuden toimitusjohtajan syksy on sujunut varsin kiireisesti hänen perehtyessään HASO-yhtiön hallintoon, yhteistyötahoihin ja asumisen toimintoihin:

”Asumiseen liittyvät asiat ovat minulle ennestään tuttuja muun muassa kiinteistöviraston kiinteistöjen kehittämisyksikön työn ja useiden asuinkiinteistö- ja pysäköintiyhtiöiden hallitustyön kautta”, Juha kertoo.

”Nämä kolme kuukautta HASOn palveluksessa ovat olleet todella mielenkiintoisia. Olen tutustunut yhtiön toimintaan mahdollisimman laaja-alaisesti hahmottaakseni nykytilanteen. Ihan ensimmäisenä pääsin mukaan viimeistelemään ensi vuoden budjettia ja syksyn aikana, hallintotyön lisäksi, olen osallistunut myös muutamiin asukaskokouksiin. Asukaskokouksissa on ollut hyvä henki ja palaute on ollut rakentavaa ja hyödyllistä yhtiön toiminnan kehittämiseen ja suunnitteluun.”

Asukastyytyväisyys on pidettävä hyvänä

Juha Viljakainen muistuttaa, että yksi yhtiön tärkeimmistä tavoitteista on säilyttää asukastyytyväisyys hyvänä. Siksi hän on ilahtunut erityisesti yhtiön saamasta palautteesta koskien asuntojen ja rakennusten hyvää laatua sekä kustannusten kohtuuhintaisuutta.

Lisäksi asuntojen kysyntä HASOssa on hyvällä tasolla.

HASOn toimitusjohtajana aloitti 1.9. Juha Viljakainen.

       

Joulun ajan paloturvallisuus ja jätehuolto

Vuoden pimeimpään aikaa moni meistä sytyttää kynttilän jos toisenkin tunnelmaa luomaan. Elävää tulta käsiteltäessä kannattaa kuitenkin samalla pitää muistissa paloturvallisuus.

Alla on ohjeita niin tulen käsittelyyn kuin myös vinkkejä joulun ajan jätteiden kierrätykseen.

Paloturvallisuus

 • Tarkista palovaroittimen tai -varoitinten toimivuus tasaisin väliajoin.
 • Pidä sammutusvälineet helposti saatavilla.
 • Jos käytät jouluvaloja, muista, että led-valot ovat perinteisiä valoja paloturvallisemmat.
 • Pidä tulitikut ja kynttilät lasten ulottumattomissa.
 • Aseta kynttilät aina asianmukaiselle alustalle ja jätä kynttilöiden väliin ainakin viiden senttimetrin väli. Sisäkynttilät on suunniteltu poltettavaksi huoneenlämmössä, ei esimerkiksi saunassa.
 • Sijoita kynttilät niin, ettei niiden lähistöllä ole mitään helposti syttyvää.
 • Sammuta kynttilät aina, kun poistut huoneesta.
 • Älä polta ulkotulia sisällä tai parvekkeella. Sijoita tulet ulkona koosta riippuen 3 - 10 metrin päähän rakennuksista. Huomioi tukeva alusta, jottei tuuli pääse kaatamaan ulkotulia.
 • Huoneiston ulko-oviin saa ripustaa pienehkön ovikranssin, joka pysyy paikallaan nastalla tai pienellä naulalla. Suuret kranssit ovat paloturvallisuusriski.
 • Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenyönä klo 18.00 - 2.00. Tutustu Tukesin ilotulitusohjeisiin täällä.

Joulun ajan kierrätys

 • Lahjapaperit ja lahjanarut kuuluvat sekajätteeseen, ei paperi- tai kartonkikeräykseen.
 • Kinkunrasvaa ei saa kaataa viemäriin. Rasvan voi joko antaa jähmettyä kiinteäksi ja heittää biojätteeseen tai kaataa suljettavaan astiaan ja kierrättää sekajätteen joukossa.
 • Alumiinivuoat, -foliot ja tuikkukynttilöiden kuoret kuuluvat metallinkeräykseen.
 • Rikkoutuneet led -kynttilät ja valosarjat sähkölaitekeräykseen.
 • Uudenvuodentinat ovat vaarallista jätettä, eikä niitä saa laittaa sekajätteeseen. Tinat voi kierrättää maksutta Sortti-asemilla tai vaarallisen jätteen konteissa. HUOM! Tinat voi myös käyttää uudelleen seuraavana vuonna.
 • Joulukuuset voi jättää näkyville jätekatoksen tai astioiden tuntumaan, niin HSY kierrättää ne ilmaiseksi. Kuusia ei saa viedä itse jätekatokseen tai jäteastioihin. Pois vienti jatkuu helmikuun loppuun saakka sitä mukaa, kun kuusia heitetään pois. HUOM! Asettele kuusi niin, ettei se hankaloita kulkua jäteastioille, astioiden tyhjentämistä tai piha-alueen auraamista. Kuusen voi myös itse viedä ilmaiseksi Sortti-asemille.
 • Jouluviikolla HSY tyhjentää jäteastioita 25. - 29.12. Uudenvuodenpäivänä ei tyhjennetä astioita, mutta HSY jatkaa viikkoa tarvittaessa 5.1. asti.

Lisää kierrätysinfoa saa HSY:n nettisivuilta ja HSY:n joulumuistiosta.

       

Uudet vastikekuitit toimitetaan joulukuussa

Ensi vuonna vastikemaksut nousevat jokaisessa HASO-kohteessa ja keskimääräinen korotus kaikkien kohteiden kesken on noin 4,2 %. Samalla autopaikkamaksuja on tarkistettu ja yhtenäistetty vastaamaan lähialueiden paikkamaksujen hintatasoa. Lisäksi kohteissa, joissa tänä vuonna vesimaksu oli 13 euroa, maksu nousee 15 euroon kuussa per henkilö.

Uudet hinnat tulevat voimaan 1.3.2019 ja huoltoyhtiöt toimittavat uudet vastikekuitit kaikkiin HASO-talouksiin joulukuun aikana.

ISA-tiedote ja asukastyytyväisyyskysely

Vastikekuittien mukana samassa kuoressa asukkaat saavat muutakin postia. Perinteisesti kuoresta löytyy päivitetty ISA-tiedote, josta voi tarkistaa isännöitsijätoimiston henkilökunnan toimenkuvat. Lisäksi mukana on tietoa kaikille talouksille avoimesta asukastyytyväisyyskyselystä, jonka osallistujien kesken arvotaan kaksi 50 euron lahjakorttia Stockmannille.

Kyselyyn voi osallistua osoitteessa www.feelback.com/HASOkysely.

Osa asukkaista saa otannan perusteella postissa erikseen kutsun kyselyyn. Tällöin avoimen kyselyn voi unohtaa ja vastata ainoastaan kutsukyselyyn. Myös kutsukyselyyn osallistuvat ovat mukana lahjakorttien arvonnassa.

Turvallisuusilta tammikuun lopussa

Viimeisenä, muttei vähimmäisenä vastikekuittikuoressa on kutsu 30. tammikuuta järjestettävään turvallisuusiltaan, johon mahtuu mukaan 260 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautumisohjeet ovat kutsussa.

Tutustu siis tarkasti vastikekuittikuoren sisältöön!

       

Haluatko uutiskirjeen tilaajaksi?

Mikäli HASOn uutiskirje ei vielä tule suoraan sähköpostiisi, voit liittyä postituslistalle uutiskirjeen oikeassa alalaidassa olevan linkin kautta. Saman linkin kautta voit myös halutessasi poistua listalta.

HASOn tietosuojaselosteeseen voi tutustua täällä.

Uutiskirjeen sisällöstä vastasi HASOn viestintäpäällikkö Marja Valjus.

Helsingin Asumisoikeus Oy
Kiinteistötahkola Helsinki Itä
Tilaa / peru uutiskirje