Lue selaimessa
HASOn uutiskirje
12.2.2018

Edessäsi on Helsingin Asumisoikeus Oy:n ensimmäinen sähköinen uutiskirje, jonka aiheina ovat muun muassa sähköinen vikailmoitus Julmo sekä tämän vuoden uudet HASO-kohteet. Vastaisuudessa uutiskirjeen tilanneet saavat tietoa HASOn ajankohtaisista asioista muutaman kerran vuodessa.

Ensimmäinen kirje lähetetään niille asukkaille, jotka keväällä 2017 ilmoittivat sähköpostiosoitteensa HASOlle sekä asumisoikeussopimuksen allekirjoituksen yhteydensä osoitteensa antaneille henkilöille. Uutiskirjeen voi myös tilata HASOn sivuilta.

Tervetuloa lukemaan!

   

Sähköinen vikailmoitus käytössä kaikissa kohteissa

Jokainen HASO-kohteen asukas pystyy nyt tekemään vikailmoituksen huoltoon sähköisesti. Ohjeet ilmoituksen tekoon löytyvät talouksiin ja ilmoitustauluille viime vuoden aikana jaetuista tiedotteista.

Tammikuusta alkaen vikailmoituksen on pystynyt tekemään lisäksi HASOn sivuilta kohdasta Asukkaalle -> Vikailmoitus. Sivulla olevasta valikosta valitaan oma kohde, jolloin vikailmoituslomake aukeaa valikon alle. Jokaisella kohteella on siis oma vikailmoituslinkkinsä.

Ilmoitusta pääsee itse seuraamaan

Täyttämällä lomakkeeseen oman sähköpostiosoitteen järjestelmä lähettää ilmoituksen tekijälle sähköpostin, josta löytyy ilmoituksen seurantalinkki. Näin asian hoitoa pääsee halutessa seuraamaan.

Huollon ja ilmoituksen tekijän lisäksi myös isännöitsijätoimisto pääsee seuraamaan ilmoituksia ja tarkastelemaan niistä annettua palautetta.

Soitto edelleen paras tapa, kun asialla on kiire

Kannattaa huomioida, että kiireellisissä tapauksissa paras keino tehdä vikailmoitus on edelleen puhelinsoitto huoltoyhtiöön tai huoltoyhtiön puhelinpäivystykseen. Sähköisiä vikailmoituksia luetaan yleensä vain toimistoaikoina.

       

Jokaiselle kohteelle on oma QR-koodi, joka löytyy huoneistoihin lähetetyistä tiedotteista sekä HASOn nettisivuilta kohteiden alta. Kuvassa kuvakaappaus älypuhelimen ruudulta siitä, miltä QR-lukija esimerkiksi voi näyttää.

QR-koodin hyödyntäminen vikailmoituksen teossa

Koteihin tulleessa tiedotteessa mainostettiin sähköisen vikailmoituksen tekemistä QR-koodia hyödyntämällä. Toimistolle on tullut jonkin verran kyselyjä, miten koodi toimii, joten alla lyhyt ohjeistus.

  1. Asenna QR-koodin lukija -sovellus älylaitteeseesi (useita ilmaisia sovelluksia on saatavilla eri puhelinmerkeille ko. käyttöliittymän sovelluskaupassa esim. hakusanoilla QR code tai barcode scanner/reader)
  2. Avaa sovellus älylaitteessasi, jolloin ruudulle ilmestyy yleensä raamit tai neliö.
  3. Kohdenna älylaitteesi niin, että QR-koodi on raamien sisällä. Yleensä kuuluu piippaus, kun koodi on luettu onnistuneesti.
  4. Laite avaa automaattisesti vikailmoitussivun, jonne QR-koodi ohjaa.
  5. Täytä vikailmoitus

Jos ei halua käyttää QR-koodia, niin oman kohteen vikailmoituksen nettiosoitteen voi helposti tallentaa esimerkiksi älylaitteen kirjanmerkkeihin. Kohteiden QR-koodit ovat saatavilla myös HASOn nettisivuilla kohteiden alla (www.haso.fi/kohteet/kohteennimi, esim. www.haso.fi/kohteet/alppikylanpuisto).

       

Asukkaat muuttivat HASO/Linnanpeltoon 31. tammikuuta. Kuva: Marja Valjus

Ennen kesää valmistuu viisi uutta kohdetta

Vuosi 2018 on näillä näkymin HASOn ennätysvuosi, mitä tulee uusien kohteiden lukumäärään.

Tammikuussa valmistui rivitalokohde HASO/Linnanpelto Vesalaan ja keväällä uusia huoneistoja saadaan reilut 400 vielä Malminkartanoon (HASO/Luutnantinpolku), Maunulaan (HASO/Tammiontie) ja Myllypuroon (HASO/Vienanpuisto ja HASO/Spurtti).

Kesätauon jälkeen loppuvuodesta pitäisi vielä valmistua HASO/Hopealanka ja HASO/Hopeakuu Kruunuvuorenrantaan.

Lisätietoja uudiskohteista saa Helsingin kaupungin Asuntotuotannosta

       

PAMin julistama ylityökielto vaikuttaa huoltoyhtiöihin

Palvelualojen Ammattiliitto PAM asetti perjantaina 2. helmikuuta ylityökiellon kiinteistöpalvelualalle. Tästä johtuen myös HASOn käyttämissä huoltoyhtiöissä on ylityökielto. Käytännössä tämä tarkoittaa, että normaalien työaikojen ulkopuolella suoritetaan ainoastaan hätätyöt.

Ylityökielto on voimassa toistaiseksi.

Lue lisää
Helsingin Asumisoikeus Oy
Kiinteistötahkola Helsinki Itä
Tilaa / peru uutiskirje