Asunnon hakeminen Hasolta

Kuntien myöntämät järjestysnumerot vanhenevat asumisoikeuslain muutoksen vuoksi 31.12.2023. Myös vanhenevalla järjestysnumerolla tehtävä hakemus vanhenee automaattisesti vuoden vaihteessa.  

Ennen hakemuksen täyttämistä voitte tarkistaa kohdeluettelosta mitä kohteita tai miltä alueelta asuntoa haette. Kannattaa myös tutustua hakuohjeisiin ja huomioida, että mikäli asumisoikeusmaksun rahoittaa lainarahalla, laina-asiat kannattaa selvittää pankin kanssa hyvissä ajoin kuntoon. Hason asunnoissa on lisäksi 500 euron vakuus. 

Huomioikaa hakemusta täyttäessänne, että siinä pyydetty järjestysnumero ei ole sama asia kuin Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin asiointinumero. Vuonna 2023 haetut järjestysnumerot juoksevat 330 000:n paikkeilla. Väärällä numerolla ei voi saada asumisoikeusasuntoa ja keksitty, liian pieni tai toisen kunnan järjestysnumero ainoastaan aiheuttavat lisävaivaa, kun tarjouksia lähetetään henkilöille, joiden numero ei todellisuudessa oikeuta asumisoikeusasuntoon. 

Kun teille tarjotaan asuntoa, meille ei tarvitse ilmoittaa, mikäli tarjottu asunto ei kiinnosta. Hakemuksenne ja numeronne on edelleen voimassa ilman sanktioita. 

Jos olette ilmoittautuneet jonoon aikaisemmin, uusi jonoon ilmoittautuminen korvaa aiemmin lähetetyn, samalla järjestysnumerolla tehdyn hakemuksen. 

Jos hakemuslomake ilmoittaa virhetilanteesta, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse (p. 010 228 9000) tai sähköpostitse asiakaspalvelu.haso@retta.fi

Tee asuntohakemus verkossa (Siirryt eri palveluun) 

Tulostettava hakulomake