Asunnon hakijalle

Tälle sivulle on koottu kattavasti ohjeita asumisoikeusasunnon hakemiseen HASOlta.
Asumisoikeusasunnon hakemiseksi tarvitaan järjestysnumero. Asumisoikeusasuntoja tarjotaan hakijoille järjestysnumeron perusteella. Järjestysnumeroita hallinnoi Helsingin kaupungin Asuntopalvelut, jonka nettisivuilta numeron voi hakea tai tarkistaa sähköisesti.
HASOn asumisoikeusasunnon voi saada täysi-ikäinen henkilö, mikäli hänellä ei ole hakemaansa vastaavaa omistusasuntoa hakualueella tai varallisuutta siinä määrin, että hän voi sellaisen hankkia.
Jonotilanne vaihtelee päivittäin eli jonoon tulee uusia hakijoita, joilla osalla voi olla jo 1990-luvulla haettu järjestysnumero ja osa hakijoista poistuu jonosta. Lisäksi ihmiset hakevat eri kohteisiin eli eri asuntoihin on ns. eri numerojärjestys.
Saatuasi HASOlta ilmoituksen, että sinut on hyväksytty asumisoikeuden haltijaksi, sovit seuraavaksi sopimuksen allekirjoittamisen ajankohdasta isännöitsijätoimiston (Kiinteistötahkola Helsinki Itä) kanssa. Allekirjoitustilaisuudessa saat tarkempaa tietoa tulevan asuntosi ja asuinkiinteistösi käytännöistä.
Asukasopas on koottu sitä varten, että asukkaat löytävät vastauksia monenlaisiin asumisoikeusasumista koskeviin kysymyksiin helposti. Asukasopas toimii asumisen hakuteoksena, josta voi tarpeen tullen ammentaa tietoa. Käsikirja on ladattavissa alla olevasta linkistä kokonaisuudessaan pdf -muodossa.