Asukkaalle

Voit tehdä sähköisen vikailmoituksen kohteesi huoltoyhtiöön valitsemalla alla olevasta laatikosta osoitteen, jota ilmoitus koskee. Täyttämällä ilmoitukseen sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit seurata asian etenemistä.
Muuttoilmoituksen HASOlle voi tehdä sähköisesti tai lataamalla pdf-lomakkeen, joka palautetaan joko postitse osoitteeseen Helsingin Asumisoikeus Oy c/o Kiinteistötahkola Helsinki Itä, Sorvaajankatu 15, 00880 Helsinki tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu.haso@kiinteistotahkola.fi.
Asumisoikeusasunnoissa on kolmen kuukauden irtisanomisaika ja irtisanomisen voi tehdä joko sähköisellä tai paperilomakkeella. Asumisoikeuden haltijan pitää viimeistään irtisanomisen yhteydessä toimittaa HASOlle laskut ja kuitit mahdollisista muutostöistä, mikäli haluaa niistä hyvityksen.
Asukasopas on koottu sitä varten, että asukkaat löytävät vastauksia monenlaisiin asumisoikeusasumista koskeviin kysymyksiin helposti. Asukasopas toimii asumisen hakuteoksena, josta voi tarpeen tullen ammentaa tietoa. Käsikirja on ladattavissa alla olevasta linkistä kokonaisuudessaan pdf -muodossa.
HASOn kohteissa on monipuolista asukastoimintaa! Tule mukaan vaikuttamaan asumista koskeviin asioihin!
Koska asumisoikeuden haltija ei varsinaisesti omista asumaansa huoneistoa, hänellä on asunnon omistajaa eli HASOa kohtaan tiettyjä lakisääteisiä ja sopimusperusteisia velvotteita, jotka on täytettävä. Haltijan on esimerkiksi myötävaikutettava omilla toimillaan siihen, että asunnon arvo ei laske asumisen aikana. Toisaalta asumisoikeuden haltijalla on oikeus saada huoneisto hallintaansa asumisoikeussopimuksen mukaisesti laissa säädetyllä tavalla eli huoneiston on oltava lain edellyttämässä kunnossa.
Kaikissa vuodesta 2007 eteenpäin valmistuneissa HASO-kohteissa on vesimittarit ja näissä kohteissa peritään vesimaksuennakkoa 17 euroa/hlö/kk. Kulutus tarkastetaan kerran vuodessa ja asukkaille lähetetään joko lisä- tai hyvityslasku kulutuksen mukaan.