Asukkaalle

Asukasopas on koottu sitä varten, että asukkaat löytävät vastauksia monenlaisiin asumisoikeusasumista koskeviin kysymyksiin helposti. Asukasopas toimii asumisen hakuteoksena, josta voi tarpeen tullen ammentaa tietoa.
Koska asumisoikeuden haltija ei varsinaisesti omista asumaansa huoneistoa, hänellä on asunnon omistajaa eli Hasoa kohtaan tiettyjä lakisääteisiä ja sopimusperusteisia velvotteita, jotka on täytettävä. Haltijan on esimerkiksi myötävaikutettava omilla toimillaan siihen, että asunnon arvo ei laske asumisen aikana. Toisaalta asumisoikeuden haltijalla on oikeus saada huoneisto hallintaansa asumisoikeussopimuksen mukaisesti laissa säädetyllä tavalla eli huoneiston on oltava lain edellyttämässä kunnossa.
Asumisoikeusasunnoissa on kolmen kuukauden irtisanomisaika ja irtisanomisen voi tehdä joko sähköisellä tai paperilomakkeella. Asumisoikeuden haltijan pitää viimeistään irtisanomisen yhteydessä toimittaa Hasolle laskut ja kuitit mahdollisista muutostöistä, mikäli haluaa niistä hyvityksen.
Muuttoilmoituksen Hasolle voi tehdä sähköisesti. Voit myös ladata pdf-lomakkeen, joka palautetaan joko postitse osoitteeseen Helsingin Asumisoikeus Oy c/o Retta Services, Valimotie 9–11, 00380 Helsinki tai sähköpostin liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu.haso@retta.fi.
Suosittelemme tekemään vikatilanteissa ilmoituksen sähköisen lomakkeen kautta.
Jos harkitset asuntosi remontointia, tutustu ensin huolella alla oleviin muutostyöohjeisiin. Ohjeista löydät muun muassa sallitut ja kielletyt muutostyöt sekä muutostöiden mahdolliset hyvitysajat.
Kaikissa vuodesta 2007 eteenpäin valmistuneissa Haso-kohteissa on vesimittarit ja vesi laskutetaan kulutuksen mukaan 3 kuukauden välein.
Hason kohteissa on monipuolista asukastoimintaa! Tule mukaan vaikuttamaan asumista koskeviin asioihin!
Haso on neuvotellut asukkaiden iloksi erilaisia asumista ja elämistä helpottavia palveluita. Miltä kuulostaisi esimerkiksi alennus kodin siivouspalveluista, tai auto käyttöön kädenkäänteessä? Tai miten olisi elämäsi helpoin muutto avaimet käteen -periaatteella?