Asunnon hakijalle

Asukkaan käsikirja on koottu sitä varten, että asukkaat löytävät vastauksia monenlaisiin asumisoikeusasumista koskeviin kysymyksiin helposti. Asukasopas toimii asumisen hakuteoksena, josta voi tarpeen tullen ammentaa tietoa. Käsikirja on ladattavissa alla olevasta linkistä kokonaisuudessaan pdf -muodossa.
Saatuasi HASOlta ilmoituksen, että sinut on hyväksytty asumisoikeuden haltijaksi, sovit seuraavaksi sopimuksen allekirjoittamisen ajankohdasta isännöitsijätoimiston eli Laajasalon Isännöinnin kanssa. Allekirjoitustilaisuudessa saat tarkempaa tietoa tulevan asuntosi ja asuinkiinteistösi käytännöistä. HUOM! Tähän kootut ohjeet koskevat valmiita asumisoikeusasuntoja. Uudiskohteisiin haetaan Helsingin kaupungin Asuntotuotannon kautta, jolloin ohjeet eri käytäntöihin saa Asuntotuotannolta.
Jonotilanne vaihtelee päivittäin eli jonoon tulee uusia hakijoita, joilla osalla voi olla jo 1990-luvulla haettu järjestysnumero ja osa hakijoista poistuu jonosta. Lisäksi ihmiset hakevat eri kohteisiin eli eri asuntoihin on ns. eri numerojärjestys.
Järjestysnumeroita hallinnoi Helsingin kaupungin Asuntopalvelut, jonka nettisivuilta numeron voi hakea tai tarkistaa sähköisesti.
Tälle sivulle on koottu kattavasti ohjeita asumisoikeusasunnon hakemiseen HASOlta.